Barátság
Odvas fák tövén
leveledzik a cserje,
te itt vagy megint
Harag
Látod a Napot?
Kormos üveggel nézve,
az is tűzvörös.
Szerelem
Tarka pillangó.
Fényes vesztőhelyére
igyekszik hamar.
Bölcsesség
Vén lámpásáról
elégett kanóckormát
eltávolítja.