Vízililiom
tava mélyén aranyhal
mosolyra fakaszt
A szorgos hangya
naphosszat lohol, de majd
enyészeté lesz
A virágszirmok
lében lapul lénye
minden csírája
Ujjbegyen pihen
egy szemtelen katica
Kacsintott talán?
Bimbódzó virág
harmatcseppes szirmán
Egy méh megpihen