Tél
Szélhangon jajong
az erdő. Riadtan várja
tavasz melegét.
Búcsúztató
A nyarat az ősz
száz színnel siratja. A
tél gyásza fehér.
A cser télen
Száraz ágon szél
zörget barna levelet.
Rideg téli hang!
Patak télen
Nem alszik a jég
alatt. Száz formát csillant s
fecsegve folyik.
Téli hangulat
Kénsárga lámpák
vetnek a hóra pásztát
fényfirka készül!
Elmúlás
A kor pora a
Perc. Idő szele játszik
Vele. Repíti!
Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Placskó Lajos