Vörös alkony már
az égbolt keskeny szája.
Utcánk vérszegény.
*
Két kézben a kéz,
lélekmélyről néz a szem,
hol bomol az ész?
*
Benned rezzenek,
és te is bennem rezzensz.
Egymásé vagyunk.
*
Sírásod apró
katibogara szívem
felé indult el.
*
Tenyeremből kérsz
harmatot. A kis hídon
átkelsz szívemhez.
*
Elmentél kedves,
talpadon rózsaszirmok,
kebleden remény
volt és hódolat.
Kezeidben a lekvár
színarannyá vált.
Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Marthi Anna