Az ablak szemén kilesve
nézem, hány ember nem rest,
gondjához siet – megoldja.
Itt ülök, licsir?l* álmodozva,
a régi teaházak igényességére
gondolok, beleszúr szívem, most
rám vár egy értelmezhet? jelen,
s benne keresztutam, egy
angyalarcú lány osztja kétfelé,
ösvényre int, pálcája nem más:
kivetülök rá, megismerem
arcán, szavaiban, saját magam.
És nem lobbantlak lángra,
bár ott kucorodsz szívem zugában,
csendesre vett parazsamon bújtogatlak,
ennyi finoman megmunkált porcika
emberré formál, kirak Téged,
teám illatából újra nyerlek,
feledés helyett, burjánnal
gyógyítva érzékiséget.
*Az úgynevezett „illatosított teák” egyik klasszikus képvisel?je, amelyet Kínában „Lizhi Hongcha”-nak hívnak. A licsi dél-Kína egyik legkedveltebb gyümölcse. Lédússágával és édeskés-fanyar izével gyakran a grapefruit-hoz hasonlítják, bár ez a két gyümölcs nem szövetséges. A kellemes gyümölcsös íz?, közepesen er?s tea ideális nyáron, jeges teaként fogyasztva. Szép levelei gyümölcsös, édeskés f?zetet adnak, egy kis füstös Keemun illattal.
Összetétel: 100% fekete tea Elkészítés: 3-5 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Legutóbbi módosítás: 2019.10.29. @ 10:08 :: Marthi Anna