vízbe hajítok
egy tavalyi kavicsot
keltsen hullámot
*
láthatod magad
tenyered víztükrében
csak rajtad múlik
*
a part a látvány
ami tükröződik: több
az maga a kép
*
kis erdei tó
víztükre falevelek
lágy szemfödele
*
szilaj hullámok
feszegetik láncukat
a víztükörben
épp csak egy tócsa
de tükrében megvillan
az egész világ
*
a víztükörben
kifeszített hullámok
rugója csillog
*
halászsas csap le
szilánkjaira törik
a kék víztükör
víztükröt nézed
fák hegyek nyúlnak feléd
nem vagy egyedül
*
haragos fűzfa
rázza fejét a szélben
eltört a tükör
*
víztükör rebben
tétován mozdul kezed
a tört kép után
*
hegyek karéja
kutatja a képmását
fagyott víztükrön
*
állok a parton
elszédít a víztükör
vonz is taszít is
*
némely víztükröt
feltekerve elvinnék
mint egy szőnyeget
*
csónakban horgász
partig simul nyugalma
a víztükrön át
*
csendes víztükröt
csobbant szét váratlanul
egy izgága hal
*
víztükör csillan
dús lombok sűrűjében
gyorsítom léptem
*
vízbehajló fák
gyengéd ölelésében
víztükör csillog
*
elég egy szellő
és a víztükör máris
cserepekre hull
*
hegy mögül a fény
tekinteted rám vetül
mint a víztükör
*
csábít elbájol
víztükörrel kápráztat
féltve enged el
*
víztükör színét
keresem palettámon
reménytelenül
*
egy csillag fénye
tapintja a víztükröt
befagyott-e már
*
fagyott víztükör
féltékenyen elrejti
az ősz színeit
*
szürke víztükör
már robbanásig feszült
még nem fúj a szél
*
kis buborékok
törnek át a víztükrön
üzen a forrás
*
lecsap a szél
hullámok viszik a hírt
a széttört képről
*
folyton változik
örvénylik majd kisimul
szemed víztükre
*
madarat csábít
felhőnek hátat mutat
csalfa víztükör
*
kutyám int: kacsák
csak hát ez a víztükör
ez mit keres itt
*
halk csobbanással
marasztal a víztükör
mikor indulnék
Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Kerti Károly György