Madártej az van. Ezt tudom,
sőt, elmondom, szeretem
– akkor is, ha a nevétől
megbotlik az értelem -,
de azt soha nem gondoltam,
– miért? Tudja a bánat!
– hogy emiatt megfejhetném
libámat, vagy kacsámat!
Ha a kacsa csámpás kicsit,
kacska kacsa lesz, az ám!
Így aztán, ha én megfejem
sete-suta kis kacsám,
kacska-kacsasajt készülhet
csacska kacsám tejéből!
Így térül meg az a munka,
mit az ember beléöl…
Ha a kecses kecske lenne
amit mégis megfejek,
hát, akkor az egész alma,
és elnézést, emberek!
…Bár a kacska kecske néha
biztos kacsáz, ha kancsal,
különösen széttaposott,
csálé, csámpás bakanccsal…
Kacska kecske, csámpás, kancsal…
Nem biztos, hogy megfejem!
Inkább fognék egy kecsegét,
így lehetne haltejem!
kecsegesajt, halaludtej,
új termék a palettán!
Keszegkefír, pontygomolya…
Másom nincsen momentán.
Legutóbbi módosítás: 2014.11.04. @ 02:13 :: Zalán György