Elsőnek megtalálni
és szót rá és kimondani
akkor is ha sokadik
vagy a sorban
és az eddigieket is
ugyanaz a tűz hajtotta
és ugyanazt mondjuk
és mióta
mert eredetiség csupán
Istennél és termő asszonyodnál
és örökké egyetlen
legújabb pillanatodnál
ahonnét újraírhatod
kik vagyunk mi
s miben más az
mint hogy ki vagyok én
és hogy vagyunk-e
egyáltalán – több mint lombik
melyben programok lefutnak
kísérlet mihez közünk alig
s egyszerre belehalunk.
Mindezt szépen jól igazul
másnak magára érthetően
hogy könnyítsen oldjon
s méltóságot adjon
egy meg-megfakuló
testvériségben.
Legutóbbi módosítás: 2015.02.15. @ 18:30 :: Petz György