„Taréj”
hegyek taréja
csipkézi az égboltot
napcsodálkozás
tavasz közelít
lecsúszik a hó paplan
háztaréj villan
hullámtaréjok
harsogva vitatkoznak
kié is a part
felhők taréja
eget ostromló lovak
csatakos háta
felhők taréja
tó vizébe zuhanva
koptatja élét
utat –rikkantja
rőt tarajos peckesen
kot kot a válasz
kedves tarajos
látogasd oldalunkat
kot kot kot pont tyúk
tudja magáról
jól áll neki a taréj
peng a sarkantyú
hegykúp a vízen
csipkés taréjjal ékes
úgy tükröződik
tarajok hátán
kifeszülve kilépni
a végtelenbe
tarajos felhők
mohón falják a napot
mi marad nekünk
a lagúnába
méltósággal beúszik
egy arany taréj
taréjos habbal
elbájol és csábítgat
mérgezett pohár
a nap taréja
sikkantva végigcsúszik
tavunk kék jegén
hunyorog a nap
rőt taréj rikoltozik
újra reggel van
bőszen hoz létre
taréjos szavaival
szédítő örvényt
száguldó taréj
szétválasztja az udvart
végérvényesen
bokrok taréja
víztükör csillámában
éggel összeér
hullámtaréjok
kaszabolják az eget
felhők rebbennek
ordító hullám
taréjokra robban szét
éles sziklákon
tetők taréja
kihívóan felesel
a kelő nappal
Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Kerti Károly György