Böröczki Mihály - Mityka : Halászlé

 

Lehet többféleképpen,

az se fontos, hogy értsem,

a hagyma olyan kellék,

hogy elhagyni se mernék,

aztán a pontyból  mentett

úszók, a fej, és nem egy

darab a vegyes halból,

jó pörköltesnek rajtol,

kell víz, a só és pár sor

a piros paprikából,

paradicsom kimérten,

zöld paprika szelt részben,

aztán a lobbos gondtól

a hús lefő a csontról,

majd  passzírozva lágyan,

lé sűrűsül  magában,

s ha újra forr, majd ezt kell

kínálni pontyszelettel,

s hogy lángolását érezd,

kell jó, csípős ígéret,

az illat éles rést vág,

s közé szorul az étvágy.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2017.07.27. @ 07:32 :: Böröczki Mihály - Mityka
Szerző Böröczki Mihály - Mityka 1009 Írás
1946. Vaszar. Gyönyörű gyerekkor. Iskola. Szeged. Felhőtlen fiatalság. Érettségi. Budapest. Műszaki Egyetem. Kemény kitartás. Diploma. Pápa. Dac és hit. Neki az Ismeretlennek. Vasút. Versek. Vonatok. Pályagörbület. Végállomás. Szombathely. Napilapok. Hetilapok. Folyóiratok. Önálló kötetek. Fénytörések. Vadkörtefák. Vesszőfutás. Antológiák. Ünnepek. Hétköznapok. Két gyerek. Befejezés. Kezdés. Új élet. Szerelem. Öröm. Harmónia. Jegenyék. Stációk. Végtelen út. Vagyok. Tűnődöm. Létezem. Élek. Írok. Anyám templomba jár. Szeretem a vadkörtefákat.