Az ablak szemén kilesve
nézem, hány ember nem rest,
gondjához siet – megoldja.
Itt ülök, licsir?l* álmodozva,
a régi teaházak igényességére
gondolok, beleszúr szívem, most
rám vár egy értelmezhet? jelen,
s benne keresztutam, egy
Nóra nev? lány osztja kétfelé,
ösvényre int, pálcája nem más:
kivetülök rá, felismerem
mimikájában, szavaiban – magam.
És nem lobbantlak lángra,
bár ott kucorodsz szívem zugában,
csendesre vett parazsamon
bújtogatlak, ennyi finoman
megmunkált porcika emberré
formál, kirak Téged. Teám
illatából újra nyerlek, s feledés
helyett, burjánnal gyógyítom
érzékiségét valaminek –
a valóság felett.
*Az úgynevezett „illatosított teák” egyik klasszikus képvisel?je, amelyet Kínában „Lizhi Hongcha”-nak hívnak. A licsi dél-Kína egyik legkedveltebb gyümölcse. Lédússágával és édeskés-fanyar izével gyakran a grapefruit-hoz hasonlítják, bár ez a két gyümölcs nem szövetséges. A kellemes gyümölcsös íz?, közepesen er?s tea ideális nyáron, jeges teaként fogyasztva. Szép levelei gyümölcsös, édeskés f?zetet adnak, egy kis füstös Keemun illattal.
Összetétel: 100% fekete tea Elkészítés: azonnal, 1, 2, 3-5 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Legutóbbi módosítás: 2019.10.29. @ 10:08 :: Marthi Anna