Apró kockákra vágott hagyma bőven,
jó zsír és dinsztelni az olvadt gőzben,
majd rá a fölkockázott marhalábszár,
míg fehéredik, kérgül éles lángnál,
ha vizet kér, pohárnyit, látod-érzed,
majd jó kedveddel hints meg az egészet,
hogy mikor, mennyi piros paprikából,
az idő jelzi úgyis önmagától,
szelt paradicsom, zöldpaprika jön még,
só, bors, köménymag, s nagy adag örömség,
s mert kezed soha nincs híján az észnek,
egy babérlevél sem árt az egésznek,
majd addig hagyd e kincset egybefőni,
amíg az illat kénytelen kitörni,
s ha azt látod, hogy küszködik a szomjjal,
csak csillapítsd le pár korty vörösborral,
és mielőtt e lével összefőne,
egy jó pohárnyit ihatsz is belőle,
az egész végül ennyi néhány szóban,
egy világ főtt meg az ennivalóban
s bár képes vagy a szaftos húsban bízni,
de nagy boldogság összenokedlizni.
Legutóbbi módosítás: 2017.08.12. @ 08:18 :: Böröczki Mihály - Mityka